Advarer om destruktivt angrep mot kommune: Alt innhold skal være kryptert, og alle sikkerhetskopier sletta

11.01.2021

Natt til lørdag ble datasystemene i Østre Toten kommune rammet av et destruktivt dataangrep, som både har kryptert innholdet og sletta alle sikkerhetskopier.

digi.no

Kommune-CSIRT forventer flere e-postangrep mot offentlig sektor i nær fremtid

09.09.2020

I løpet av de fire siste månedene har hele 30 kommuner blitt rammet av e-postangrep. Nasjonalt senter for informasjonssikkerhet i kommunesektoren (kommune-CSIRT) mener vi kan forvente flere angrep de kommende ukene.

Computerworld

Advarer om datasikkerhet ved hjemmekontor

04.09.2020


Hjemmekontor og rask digitalisering gjør kommunene enda mer sårbare for dataangrep, advarer lederen for nytt datasikkerhetssenter.

kommunal-rapport.no

'Ny storsatsing: Slik skal norske kommuner beskyttes bedre mot datangrep'

Kommune CSIRT (Computer Security Incident Response Team) er navnet på det som skal bli et nytt, nasjonalt sikkerhetssenter for norske kommuner. Formålet er å sette kommunene bedre i stand til å forsvare seg mot og respondere på hacking og datainnbrudd.

digi.no

Norske kommuner får eget sikkerhetssenter

– Det har vært tilfeller der ungdom har hacket seg inn i kommunesystemer, og det viser at det er hull som må tettes for at du skal ha tillit til sikkerheten, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup. Han er sammen med en rekke andre aktører på den splitter nye Sikkerhetsfestivalen i Lillehammer, som skal arena for erfaringsutveksling innen feltet. Der blir også det nye sikkerhetssenteret for kommuner presentert. Prosjektet heter «Kommune CSIRT», der CSIRT står for Computer Security Incident Response Team.

NRK

Østnytt 24. oktober

NRK

Østnytt 28. august

NRK

Åpner nasjonalt sikkerhetssenter for kommuner på Lillehammer og Gjøvik

Det nye sikkerhetssenteret er et samarbeid mellom Oppland fylkeskommune, Lillehammer kommune og Gjøvik kommune. Senterets hovedkontor blir liggende på Lillehammer, mens en fagavdeling etableres i tilknytning til NTNU på Gjøvik. Senteret skal dermed samhandle med, og bygge videre på det ledende kompetansemiljøet i digital sikkerhetskultur som allerede er i Innlandet.

norsis.no