Kommune-csirt i media

Åpner nasjonalt sikkerhetssenter for kommuner på Lillehammer og Gjøvik

Det nye sikkerhetssenteret er et samarbeid mellom Oppland fylkeskommune, Lillehammer kommune og Gjøvik kommune. Senterets hovedkontor blir liggende på Lillehammer, mens en fagavdeling etableres i tilknytning til NTNU på Gjøvik. Senteret skal dermed samhandle med, og bygge videre på det ledende kompetansemiljøet i digital sikkerhetskultur som allerede er i Innlandet.

norsis.no

Østnytt 28. august

NRK

Østnytt 24. oktober

NRK

Norske kommuner får eget sikkerhetssenter

– Det har vært tilfeller der ungdom har hacket seg inn i kommunesystemer, og det viser at det er hull som må tettes for at du skal ha tillit til sikkerheten, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup. Han er sammen med en rekke andre aktører på den splitter nye Sikkerhetsfestivalen i Lillehammer, som skal arena for erfaringsutveksling innen feltet. Der blir også det nye sikkerhetssenteret for kommuner presentert. Prosjektet heter «Kommune CSIRT», der CSIRT står for Computer Security Incident Response Team.

NRK

'Ny storsatsing: Slik skal norske kommuner beskyttes bedre mot datangrep'

Kommune CSIRT (Computer Security Incident Response Team) er navnet på det som skal bli et nytt, nasjonalt sikkerhetssenter for norske kommuner. Formålet er å sette kommunene bedre i stand til å forsvare seg mot og respondere på hacking og datainnbrudd.

digi.no